Comunicat de TRAMUNTANA FLOREAL sobre la recuperacio del bloc alliberat a Salt

Des d’ahir, catorze famílies nombroses, i sense sostre, de Salt hi ha trobat refugi de viure

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/05/2015 Salt (Gironès).- Catorze famílies nombres de Salt, sense sostre i que apleguen unes cinquanta persones, amb el suport entusiasta de vuitanta persones més components de la combativa Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Girona i Salt va tornar a ocupar ahir divendres a la tarda el bloc alliberat que fou desallotjat pels Mossos d’Esquadra, per ordre judicial a petició del dit ban dolent –Sareb–, l’Estat capitalista espanyol que especula amb els habitatges i se’n fot de la dignitat de la gent, fa un any i cinc mesos.

La PAH Girona – Salt col·laborar en l’acció expropiadora col·lectiva proletària a l’Estat capitalista de les catorze famílies sense sostre que van entrar a l’entorn de les set de la tarda al bloc que es va mantenir ocupat durant uns nou mesos, que està situat al carrer Doctor Castany de Salt i que és propietat de la Sareb, el banc de l’Estat capitalista espanyol. Segons fonts presencials, entorn d’una vuitantena de persones solidàries van donar suport a l’acció directa humanitària, que es va desenvolupar de manera pacífica ja que ningú va oposar-se a aquesta expropiació col·lectivista del proletariat.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Girona – Salt va anunciar que els quinze habitatges que hi ha a l’edifici es destinaran a catorze famílies, moltes d’elles amb menors d’edat, mentre que el primer pis serà d’ús comunitari autogestionat, per a ubicar-hi els serveis compartits i fer-hi les assemblees corresponents del col·lectiu veïnal socialment alliberador.

Segons va informar una de les portaveus de les famílies, la companya Ana Pozo, entre les persones que s’han instal·lat a l’edifici hi ha una família amb nou fills i una altra de sis, i es tracta de gent que no havien viscut al bloc en l’anterior alliberament del bloc.

A través d’un comunicat, la PAH Girona – Salt va justificar la nova ocupació d’alliberament del bloc de l’Estat capitalista –Sareb– per l'”emergència habitacional que existeix a Salt” i “la negativa a col·laborar per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Salt de CiU i els problemes cada cop més greus de moltes famílies, la majoria amb menors a càrrec, han estat la causa de que tornem a fer un pas endavant més gran”.

El bloc alliberat de Salt, que es va convertir en un símbol de la reivindicació contra els desnonaments després de nou mesos d’ocupació, va ser desallotjat pels Mossos d’Esquadra el mes de desembre de l’any 2013. Executaven així una ordre judicial de desallotjament que planava sobre el bloc del carrer Doctor Castany després que el jutjat aixequés la mesura cautelar que l’havia deixat en suspens arran d’una resolució del Tribunal Europeu dels Drets Humans, amb seu a Estrasburg. En total, dins l’edifici que la plataforma va ocupar el 22 de març d’aquell any hi havia nou persones, entre les quals una nena menor d’edat. A l’edifici del costat, ocupat posteriorment, hi havia tres persones més.

Comunicat de TRAMUNTANA FLOREAL

Tramuntana Floreal, grup adherit a la Federació Anarquista de Catalunya (FAC), considera que han de ser ocupats per famílies sense sostre tots els habitatges buits en mans del banc de la bancarrota bancària, dit Sareb, institució d’especulació immobiliària del propi Estat capitalista espanyol en aquest moment de segona i potser definitiva gran depressió capitalista mundial, una forma digna d’expropiació col·lectivista autogestionada i autogestionària proletària de l’Estat capitalista per mitjà de l’acció directa humanitària col·lectiva. En aquest marc de mobilització social i autoorganització de classe explotada i oprimida pel Capital des de l’anarquisme social revolucionari de transformació social Tramuntana Floreal saluda i felicita les catorze famílies que des d’ahir divendres viuen en el bloc alliberat del carrer Doctor Castany de Salt, i que compten amb el suport actiu de la combativa Plataforma d’Afectats per les Hipoteques de Salt – Girona mentre manifestem el nostre fàstic per l’equip burgès de govern de l’Ajuntament de Salt i la seva formació corrupta i oportunista CiU.

http://nordestllibertari.blogspot.com/2015/05/recuperat-el-bloc-alliberat-del-carrer.html

Author: FAC

Share This Post On